Napelem telepítés

Napelemes rendszerek tervezése, telepítése

HMKE és kiserőművi szinten.

Cégünk, az Electrocool Magyarország Kft. 2008 óta foglalkozik napelemes (fotovoltaikus) áramtermelő rendszerek kis és nagykereskedelmével, tervezésével, kivitelezésével. Fő partnerünk a német Luxor Solar napelemgyártó, de kínálatunkban megtalálhatóak más nevesebb gyártók napelemei és a napelemes rendszerekhez szükséges minden egyéb termék is. A napelem kivitelezés technikai megvalósításán felül pályázatírással-lebonyolítással, engedélyeztetési eljárások lefolytatásával, valamint ingyenes szaktanácsadással állunk rendelkezésére HMKE és kiserőművi méretekben is.

AJÁNLATKÉRÉS

Napelem telepítés kiserőművi szinten is

Szolgáltatásaink:

Tervezés

Pályázatfigyelés, pályázatírás

Energetikai audit készítése

Szaktanácsadás

Napelemes rendszerek kivitelezése

Napelemes rendszerelemek kis,- és nagykereskedelme

Engedélyeztetési eljárás lefolytatása (HMKE és kiserőművek esetében)

Energetikai beruházások egy helyről

Cégünk a napelem kivitelezés mellett komplett napelemes rendszer anyagszükségletét is biztosítja, így kivitelezőként vagy beruházóként egy helyről szerezheti be eszközeit. A különböző projektek, mint a napelemes rendszer kiépítése nem csak szakértelmet, hanem minőségi alapanyagot is kíván, melyet garancia mellett technikai támogatással is kiegészítünk.

Küldetésünk, hogy a legkiválóbb termékekkel és a legnagyobb választékkal szolgáljuk ki a napelem felszerelése során felmerülő igényeket akár ipari mértékben. A napelem telepítés folyamatában szerzett 15 év tapasztalat pedig nem csak a kínálatunkban figyelhető meg, hanem képzett szakembereink munkájában is.

Napelem telepítés kiserőművi szinten is

A napelem telepítés folyamata szakszerűen

Napelemes rendszer kiépítése során a legjobb helyről szerezheti be a szükséges alapanyagokat telepítőként vagy viszonteladóként. Ezek biztosítják a napelem kivitelezés jó minőségét, a napelem telepítés árak reális határok között tartását, és ezzel akár az optimális napelem telepítés megfelelő nyereségét.

Nagykereskedelmi beszerzéssel nem okoz majd gondolt a meglévő napelem rendszer bővítése sem, hiszen azt kínálhatja ügyfeleinek, amit mi is: kedvező napelem telepítés árak és hatalmas raktárkészlet.

Kínálatunkban egyaránt megtalálható HMKE méret (max 50 kW) és kiserőmű méret (50 kW feletti rendszerek napelem kivitelezés céljából.

Mindkét méret elérhető magánszemélyek és cégek részére egyaránt, a napelemek telepítése mellett pedig napelem panelek, inverterek és minden egyéb szerelési anyag (tartószerkezetek, solar kábel) megtalálható webáruházunkban.

Minden egy helyen, ami szükséges lehet a napelem rendszer telepítése során!

Napelem telepítés földre vagy háztetőre is megoldható

Hogyan történik a napelem telepítés engedélyezése?

A napelemes rendszer telepítése előtt egy mindent átfogó tervezésre van szükség, ahol pontosan meg kell határozni mi minden fog kelleni a napelem kivitelezés során.

Ehhez pontosan ismerni kell a villamos energia fogyasztási adatokat és jellegét, így a napelem telepítés árak is jobban kalkulálhatók.

Továbbá elengedhetetlen ismerni a rendelkezésre álló felület típusát és nagyságát, pláne, ha a napelem rendszer talajra kerül majd. A napelem felszerelése előtt meg kell határozni az inverter helyét is a nyomvonalak tervezése céljából.

A napelem telepítés folyamata tehát egy helyszíni felméréssel kezdődik, majd következhet a napelem telepítés engedélyeztetése, azonban az igénybejelentéstől kezdve a lebonyolításig minden a mi feladatunk!

HMKE, hibrid és sziget üzemű rendszerek:

 • Sziget üzem: Önálló energiaforrás kialakítása, ahol a napelemek által termelt energiát akkumulátorokban tároljuk. Felhasználási területek: tanyák, erdészházak, elektromos hálózattól távol eső helyek energiaellátása, napelemes kandeláberek, térvilágítások, reklámtáblák megvilágítása.
 • Hálózatra visszatápláló rendszer: A napelemek által termelt energiát egy inverter alakítja át és táplálja vissza a közüzemi hálózatba. A visszatáplált és a fogyasztott mennyiséget egy kétirányú fogyasztásmérő rögzíti. Ez alapján történik az elszámolás az áramszolgáltató felé. 
 • Hibrid rendszer: Hálózatra csatlakozik, de energiatárolóval van kombinálva. Ebben az esetben a napközben megtermelt plusz energiát a napsütésese időszakokon kívül is tudjuk hasznosítani. Továbbá a rendszerek rendelkeznek szünetmentes opcióval, így áramszünet esetén is tudjuk működtetni fogyasztóinkat.


Ingyenes tanácsadáshoz, felméréshez kérem vegye fel velünk a kapcsolatot itt!

AJÁNLATKÉRÉS

Kérdések-válaszok:


- Mekkora teljesítményű napelem rendszerre van szükségem?
Éves szaldós elszámolás alapján: Az éves fogyasztás mértéke és jellege alapján kiszámolható. Az éves fogyasztás (kWh) 90%-át számítva megkapjuk a rendszerünk teljesítményének közelítő értékét.(Pl: 4100kWh esetén kb. 3,7kW-os rendszerre van szükségünk). Természetesen ez nagymértékben függ az alábbi paraméterektől, mint pl.: napelemek elhelyezhetősége, tájolás, dőlésszög, árnyékoltság, földrajzi hely, stb.
Havi bruttó elszámolás alapján már összetettebb a számítás.

- Mit jelent a napelemes rendszer teljesítménye?
Az a teljesítményérték, amelyet a napelem ideális esetben (napsütés, tájolás, hőmérséklet) maximálisan le tud adni.

- Miyen helyet igényel a napelemes rendszer telepítése?
Lehetőleg déli tájolású, 25-35° dőlésszögű, árnyékmentes (tető)felület.

- Mekkora hely kell 1kW-nyi napelemnek?
Napelem modulok típusától függ: kb. 4-5 m2.

- Mi a különbség a napelem modulok között?
Manapság a monokristályos napelemek használatosak. A ezek jobb hatásfokkal rendelkeznek 15-22%, hosszabb élettartamúak, viszont drágábbak.
Fontos továbbá, hogy hosszabb ideje piacon lévő, jó nevű gyártó termékét válasszuk, mivel nem mindegy pl. hogy a garanciális igényünket 20-25 év múlva tudjuk-e érvényesíteni. Ezért telepítéseink döntő többségét a német Luxor Solar és Axitec minőségi napelemeivel végezzük.

- Tudok-e használni egy adott invertert kisebb teljesítményű napelemmel?
Igen, de nem mindig érdemes. Ha az inverter nincs közel teljes kapacitással kihasználva, a hatásfoka is jelentősen kisebb.

- Mennyi a napelem telepítés ára?
A napelem telepítés árak minden esetben az igényektől függnek, hiszen méretben, alapanyagokban és napelem kivitelezés terén is hatalmas különbségek lehetnek.

- Hogyan működik az napelem rendszer engedélyeztetési eljárása az áramszolgáltatónál? (HMKE esetében)

Háztartási méretű kiserőmű igénybejelentésének beadása.

Előzetes áramszolgáltatói tájékoztató háztartási méretű kiserőmű (HMKE) hálózatra csatlakoztatásához kiküldése e-mailben a felhasználónak.

Elfogadott előzetes áramszolgáltatói tájékoztató háztartási méretű kiserőmű (HMKE) hálózatra csatlakoztatásához + Csatlakozási dokumentáció megküldése e-mailben az áramszolgáltató felé.

Jóváhagyó nyilatkozat megküldése a felhasználónak.

Termelő berendezés kivitelezése.

Készre jelentés megküldése az áramszolgáltató felé.

Egyeztetett időpontban a termelő berendezés főbb elemeinek leellenőrzése, mérőfelszerelés, üzembe helyezés.

Módosított Hálózathasználati szerződés + Üzemviteli megállapodás megküldése a felhasználónak.


KISERŐMŰVEK:

 • Biztonságos befektetés, ahol a napelem telepítés árak gyorsan visszahozhatják az értéküket.
 • 50 MW-nál kisebb névleges teljesítőképességű erőmű esetében a termelt villamos energia értékesítése KÁT vagy METÁR rendszerben, vagy egy villamos kereskedő számára történik.
 • Ipari napelemes megoldások

  A legtöbb cégnek lehet saját napelemrendszere, amivel megtermelheti az éves energia igényét, vagy legalább annak egy jelentős részét.

  Termelje meg Ön is vállalkozása energiaszükségletét napelemes rendszerünkkel!

  Ezáltal semlegesíti az áram ár változásából eredő kockázatát, illetve függetlenedik a világpiaci árváltozásoktól.

  Akár 2-3 év megtérülési idő!

A létesítés folyamata:

Napelem telepítés - kiserőművek

Engedélyeztetés menete, időtartama:

 • Előzetes áramszolgáltatói állásfoglalás kérése – igénybejelentés

A 15/2016. (XII.20.) MEKH rendelet alapján a kiserőmű igénybejelentésére vonatkozó tájékoztató elkészítéséért külön díjat kell fizetni. Ennek összege 2017. január 1-jétől 137.616,- Ft + 27 % ÁFA

Az igénybejelentőhöz csatolni szükséges:

 • Ingatlan tulajdoni lapja
 • Kiserőmű telepítési helyét bemutató, 1:5.0001:20.000 közötti léptékű átnézeti térkép
 • Az érintett ingatlan tulajdonosának hozzájáruló nyilatkozata a kiserőmű létesítéséhez Az érintett ingatlan tulajdonosának hozzájáruló nyilatkozata ahhoz, hogy a Beruházó a kiserőmű létesítésének érdekében az ingatlan tulajdonosának nevében eljárjon
 • A beruházó hozzájáruló nyilatkozata ahhoz, hogy az Igénybejelentő a kiserőmű létesítésének érdekében nevében eljárjon.
 • Az igényhez szükséges jóváhagyott Csatlakozási Terv és építési engedély.

Műszaki Gazdasági Tájékoztató (továbbiakban MGT) áramszolgáltató részéről:

Az igénybejelentés alapján az áramszolgáltató megvizsgálja a közcélú hálózatra történő csatlakozás műszaki feltételeit., majd 30-90 napon belül megküldi a Műszaki Gazdasági Tájékoztatóját. Ebben kerül megadásra, hogy a közcélú hálózat mely részére csatlakozhat az erőmű. Részletesen ismerteti az elfogadó nyilatkozathoz szükséges Szándéknyilatkozat tartalmát.

 Szándéknyilatkozat:

Az ajánlat elfogadására - ha szükséges a Megvalósíthatósági Tanulmány, annak elkészültét követően - a beruházónak Szándéknyilatkozatot kell küldeni. Ebben kerül bemutatásra a tervezett erőmű kialakítása, a tervezett csatlakozási pont és a termelői vezeték nyomvonala. A részletes csatlakozási feltételeket az ajánlatot elfogadó nyilatkozat és a Szándéknyilatkozat alapján határozza meg az áramszolgáltató.

Részletes csatlakozási terv:

Szándéknyilatkozat benyújtása után, részletes csatlakozási feltételeket tartalmazó levél   alapján lehet a kiserőmű létesítéséhez kapcsolódó, a közcélú hálózatot érintő tervezési     feladatokat megkezdeni. Itt kerülnek megadásra a szükséges alállomási      beavatkozások, a csatlakozási pont pontos helye kiépítésének műszaki feltételei,             valamint az elszámolási célú mérés kiépítésének előírásai.

A csatlakozási terv egyes fejezeteit a mérnökkamarai jegyzékben szereplő, az adott berendezéstípusra jogosítvánnyal rendelkező tervező készítheti el. A csatlakozási terv egyes fejezeteit összefüggő, egységes dokumentumként kell az áramszolgáltató számára jóváhagyásra átadni.

Építési engedély:

 • Benyújtása a Kormányhivatal felé történik.
 • Átfutási idő: 30 nap.

Napelem rendszer telepítése

Csatlakozási szerződés megkötése az áramszolgáltatóval:

Az áramszolgáltató és a beruházó közötti csatlakozási szerződés megkötéséhez az alábbi eredeti, vagy hiteles másolatú dokumentumokat szükséges benyújtani:

 • 30 napnál nem régebbi cégkivonat
 • Bizonyos esetekben jogerős környezetvédelmi határozat
 • Bizonyos esetekben jogerős építési engedély
 • Jóváhagyott villamos csatlakozási terv
 • AFRR akkreditáció
 • Csatlakozási szerződés megkötésének időtartama: 30 nap.

KÖF csatlakozás:

 • Csatlakozási szerződés megkötése után az áramszolgáltatótól meg kell rendelni az ún. alállomási beavatkozást.
 • Tervezési feladatleírás alapján az arra jogosult tervező elkészíti az ide vonatkozó villamos csatlakozási tervet.
 • A közcélú középfeszültségű hálózati beavatkozást az áramszolgáltató végzi.
 • Átfutási ideje 120 nap, költsége a helyi adottságoktól függ.
 • Mérési terv benyújtása
 • Jóváhagyás
 • Mérő felszerelésének megrendelése
 • Üzemviteli megállapodás megkötése

Üzembe helyezési eljárás feltételei:

 • KÖF csatlakozás kialakítása
 • Üzembe helyezett elszámolási mérés
 • Üzemviteli megállapodás
 • Hálózathasználati szerződés
 • Üzembe helyezési jegyzőkönyv
 • Villamos energia átvételére vonatkozó kereskedelmi szerződés
 • Az üzembe helyezési eljáráson ellenőrzik a jóváhagyott csatlakozási tervben foglaltak megvalósítását (védelmi beállítások, fogyasztásmérésre vonatkozó             követelmények, telemechanikai összeköttetés, távműködtetés).
 • A kiserőművi termelés megindulásakor pedig ellenőrzik a telemechanikai rendszerben a mérési adatok megjelenését is.

Üzemeltetés:

 • Inverterek, elektromos csatlakozások működőképességének ellenőrzése évente
 • (távfelügyelt rendszerről van szó, így a működőképesség távolról is bármikor ellenőrizhető)
 • Napelemek tisztítása szükség esetén
 • Menetrend adás
 • A hosszú távú működés biztosítása érdekében van jelentősége minőségi anyagok beépítésének.
 • Társaságunk teljes körű szolgáltatást nyújt a napelem rendszer erőműjének engedélyeztetésében, kivitelezésében, üzemeltetésében.
 • Megvalósult, jelenleg épülő és tervezett referenciákkal is rendelkezünk.

Kiserőművel kapcsolatos elképzeléseivel keressen minket bizalommal!

AJÁNLATKÉRÉS

Ajánlatkérés
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása